Gå til hovedindhold

Instrumenter og sang

Trommesæt og slagtøj

Trommer er verdens sejeste instrument! Med to stikker i hænderne er trommer og slagtøj et fag, der giver en masse muligheder for at komme ud og spille musik.

Accordeon

Et accordeon er en videreudvikling af en harmonika, hvor højre hånd er uforandret, men venstre hånd har fået enkelttone-knapper (melodibasser), der giver langt større repertoire- og spillemuligheder.

Alt-horn (Es-horn)

Althornet bruges mest i Brassband musik, f.eks. Chapean Brass Band, men kan også være et smukt soloinstrument og kan naturligvis indgå i en messingblæserkvartet eller -kvintet.

Baritone (Tenorhorn)

Tenorhornet bruges ligesom althornet mest i Brassband musik, f.eks. Chapean Brass Band, men kan også være et smukt soloinstrument og kan naturligvis indgå i en messingblæserkvartet eller -kvintet.

Blokfløjte

Blokfløjten er et instrument, som nok de allerfleste har set og hørt. Man kan begynde på at spille sopranblokfløjte allerede i indskolings-alderen.

Violin

Violin, bratsch, cello og kontrabas er ens, men er nedefter i rækken større og større. Hvor violin og bratsch holdes under hagen, sidder man med celloen mellem benene, mens man står op bag ved kontrabassen og spiller.

Bratsch

Man starter som regel med at lære at spille violin. Derefter kan man gå over til at spille på violinens storebror, bratschen.

Cello

Celloen er det næst-dybeste instrument i strygerfamilien, og bliver i sammenspil brugt både som melodi- og basinstrument. Celloen har siden barokken været populær, og der er skrevet et utal af stykker for dette smukke instrument.