Bjældeved – Vil du være med?

Kom og vær med til det årlige nissespil. Vi mødes igen fredagen efter efterårsferien.

Kom og vær med til det årlige nissespil
    Vi mødes igen i 2021/2022 – Første fredag efter efterårsferien.

Herefter øver vi alle fredage indtil generalprøven og forestillingerne mandag-torsdag i uge 51. Herudover har vi en ekstra øve-lørdag.

Detaljeret øve- og spilleplan udleveres af læreren i uge 43.

Nisser i alle aldre er velkommen. (Fra ca. 5 år)

Pris for elever der IKKE går i Næstved Musikskole er kr. 360,00 (Sæson 21/22)

Bjældeved:
    Juletiden har i over 25 år for mange elever på Næstved Musikskole været synonym med forestillingen ’Nisseballade i Bjældeved’, en juleforestilling, som så dagens lys i 1990. Masser af sange og god musik har lydt hen over scenen, hvor de mange balladenisser har optrådt.
    Tekst og musik er skrevet af Hanne Winther Knudsen og Jens Olsen – og disse to har i alle årene stået for indstuderingen af stykkets optrin og musik.
    Hvert år introduceres en ny ’Årets Julemelodi’ – sædvanligvis skrevet af en anden af Musikskolens lærere.
    Der optræder altid et utal af forskellige nisser i alle aldre – og mange børn deltager med stor fornøjelse mange år i træk. Der er syngenisser, drillenisser, søde nisser, frække nisser, skrive-på-liste-nisser, gammelnisser, kravlenisser, gymnastiknisser, grød-i-gryde-nisser, sultne nisser, hjælpenisser, tøndenisser, musiknisser, mirakelnisser, bombenisser, rydde-op-nisser, fejenisser, jubilæumsnisser, jodlensser, tryllesignalsnisser, inspirationsnisser, turde-tørre-nisser, dørnisser, nisseølsnisser, bænkevarmernisser m.m.fl.
    Alle nisserne og deres orkester begynder prøverne på Skellet den første fredag efter efterårsferien – og forestillingerne plejer at blive vist i Søjlesalen mandag til torsdag i den sidste uge før jul.

Om handlingen:
    Stykket foregår i den lille hyggelige by Bjældeved, hvor komponisten Axel E. Rando og hans nissevenlige frue Ritt bor. Her får komponisten til opgave at skrive årets julemelodi.
    Gammelnisserne bor på loftet hos parret, og alle de øvrige nisser er på plads i stuen og gør livet surt for den stakkels komponist, der nægter at servere risengrød – og i byen lokker Bjældeved Byorkester og udskænkningsstedet ’Den Gyldne Måge’.
    Der kommer som regel altid overraskelser undervejs – men måske lykkes det komponisten at skrive årets julemelodi – måske ender alting godt, og måske bliver det jul i Bjældeved!

Undervisere i dette fag

Hanne Winther Knudsen