Gå til hovedindhold

Sofia Gundersen Kayaya

Underviser i tværfløjte, Boblerne, Fokuslinjen og andet sammenspil

Indhold

    Mit liv med musik tog for alvor sin begyndelse da jeg som 4-årig så min første opera på Det Kgl. Teater. Jeg havde hørt klassisk musik før det, men på teatret oplevede jeg musik, dans og skuespil i fantastisk forening – og da jeg kort tid efter valgte at bytte en Barbie dukke til en blokfløjte i Fætter BR, vidste jeg hvad jeg ville i mit liv.

    Jeg er uddannet tværfløjtenist fra musikkonservatoriet i København og Sibelius Akademiet i Finland, hvor jeg også har studeret pædagogik. Min erfaring fra at undervise i både Danmark, Finland og Taiwan, har givet mig oplevelsen af, at uanset kulturelle forskelle og forudsætninger i livet, er musikundervisning et middel til at åbne nye veje for forståelse mellem mennesker, såvel som flytte grænser indeni mennesker. Jeg er overbevist om, at den bedste vej til at lære og udvikle sig, er at arbejde så fokuseret man kan, have det så sjovt som muligt og huske altid at være sig bevidst om sine drømme. Ligegyldigt om målet er at lære Stille Nu udenad til næste time, spille 5-stemmigt til Forårskoncerten, eller brage igennem som international solist.

    Som musiker spiller jeg som solist og i forskellige kammermusikgrupper og ensembler. Jeg elsker både den traditionelle klassiske musik, såvel som nyskrevet musik af unge komponister som bruger fløjten på en original og eksperimenterende måde. (… Og lytter desuden til al slags musik, samt danser afrikansk dans, i min fritid). Derudover brænder jeg for at formidle klassisk musik i nye rammer, og iscenesætter mine egne musikteaterforestillinger, hvor musikere udfordres både musikalsk, fysisk og visuelt, til inspiration for fantasien hos publikum.