Gå til hovedindhold

Ulf Werner Nielsen

Underviser i klaver og klassisk klaver

Indhold

    Jeg har i mange år været klaverlærer på Næstved Musikskole. Det hele begyndte, da jeg i april 1993 var barselsvikar for daværende lærer Solveig Nielsen. Sæsonen efter blev jeg fast ansat og har de sidste to år udvidet mit virkeområde til også at omfatte Fensmark. Det har været nogle herlige år, hvor jeg har haft mulighed for at dele min musikglæde med talrige dygtige elever. Det er inspirerende for både lærer og elever at arbejde frem til koncertfremførelser af musikken, som denne musikskole giver så rige muligheder for. Dertil har det moret mig at medvirke ved musicals. To gange har jeg sågar spillet Aksel E. Rando i Nisseballade i Bjældeved.

    Min egen musikalske uddannelse begyndte, da jeg som 11-årig fik den russisk-danske pianist Galina Werschenska som lærer. Som 15-årig blev jeg optaget på konservatoriet, hvor jeg tog musikpædagogisk eksamen, hvorefter jeg fortsatte i solistklassen. Efter et studieophold i Tyskland hos den østrigske pianist Paul Badura Skoda gav jeg min officielle debut. Derefter fulgte adskillige år med koncerter sideløbende med at undervise. I slutningen af 1980’erne begyndte jeg at forene det udøvende med det pædagogiske ved at arrangere kombinerede koncert- og foredragsaftener.

    Jeg har min faste bopæl i Ballerup sammen med min kone Charlotte Wested, som også er pianist og ansat ved musikskolen i Hørsholm. Vi er begge glade for at undervise og kører gerne den lange vej til arbejdet.